Mai mult și mai bine pentru Zimandu Nou și toate localitățile aparținătoare: Andrei Șaguna Zimandcuz și Utviniș. Este ceea ce-și dorește Mihai Jamboc pentru comuna sa de suflet, informează aradon.ro.

Pentru ca sloganul să se transforme în realitate, antreprenorul de 52 de ani a decis să facă pasul spre politică și a intrat în cursă pentru fotoliul de primar, din partea UDMR.

Stăm astăzi de vorbă cu domnul Jamboc, pentru a afla cine este, ce își dorește să facă și ce vrea să schimbe.

Reporter: Ce înseamnă “mai mult și mai bine pentru Zimandu Nou”, în viziunea dumneavoastră?

M. Jamboc. Cred că am ajuns în momentul în care este foarte important să schimbăm mentalitatea în administrația locală. Să schimbăm abordarea. E o sarcină dificilă, dar nu imposibilă. E nevoie de multă muncă, de aia consider că acest proiect îmi vine mănușă. De tânăr muncesc pe brânci, tot ce am obținut vreodată a fost prin muncă. Și sunt foarte mândru de asta. Am și un mare câștig: dorm liniștit noaptea, am taxele și impozitele achitate la zi și sufletul împăcat că am făcut treabă bună.

Locuitorii din Zimandu Nou, Andrei Șaguna, Zimandcuz și Utvinis sunt la fel ca mine. Oameni muncitori și serioși. Merită cu siguranță, o viață mai bună. Merită o administrație implicată. Merită lucrări trainice, de calitate. Mă voi îngriji să fie așa. Mă doare sufletul când aud că vecini de-ai mei pleacă în străinătate, ori spre orașe mari. Dar îi înțeleg. Motivele invocate de ei sunt legate de calitatea vieții în localitate. De oportunitățile care lipsesc. E tot mai clar că e nevoie de o schimbare.

Reporter: Dacă tot vorbiți despre schimbare. Ce vă nemulțumește în momentul de față, la Zimandu Nou? Ce poate fi schimbat în bine?

M. Jamboc: Sunt lucruri pe care le-am observat ca simplu cetățean. Probleme despre care am vorbit și cu vecini, cunoștințe, clienți…mulți locuitori ai Zimandului.

În primul rând, mă deranjeaă dezvoltarea inegală a localității. Nu spun că nu s-au făcut investiții, dar parcă ele au fost dirijate mai mult spre anumite zone. Mă bucur enorm că acele zone arată bine acum, dar cred că toți zimăndenii merită condiții decente. Nu trebuie discriminați. Toți suntem plătitori de taxe și impozite. Așa ajungem și la subiectul TRANSPARENȚEI INVESIȚIILOR. Este extrem de important ca cetățeanul să știe ce investiții face primăria, când și mai ales, valoarea lor. Pentru că, până la urmă, orice se mișcă în localitate se face din banii zimăndenilor. Avem un buget local generos, raportat la alte localități de aceeași mărime, așa că banul public musai să fie cheltuit corect și eficient.

De exemplu, e mare nevoie de o piață agroalimentară. Cea veche a fost desființată. Localnicii își pot vinde aici surplusul de legume și fructe produse la noi. Iar cei care nu sunt implicați în agricultură, vor mânca astfel mai sănătos.

Este extrem de important să construim grupuri sanitare interioare, în școli și grădinițe.

Suntem totuși în 2020!! Copiii noștri merită să învețe într-un mediu sănătos. În condiții umane. Am gândit și un sistem de camere de supraveghere, pentru ca gropile de gunoi să nu mai funcționeze ilegal. Sunt tone de gunoaie și deșeuri aruncate la întâmplare. Trebuie oprit acest fenomen, dacă ținem la sănătatea noastră.

Vrem să construim un centru de refacere, iar beneficiari să fie atât tinerii cât și vârstnicii.

Vom introduce programul “O masă caldă”, pentru persoanele nevoiașe

Am înșirat doar câteva idei. Proiectul meu e mult mai complex. Evident, cuprinde și lucrări de infrastrctură, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de drumuri bune și de canalizare.

Reporter: Care sunt calitățile care credeți că vă recomandă pentru acest post?

M. Jamboc. Nu îmi place să mă laud. Consider că e corect să-i lași pe ceilalți să te aprecieze, dacă e cazul. Ce pot să garantez însă și sunt convins că vor confirma toți cunoscuții mei, este că sunt un om de cuvânt, corect, consecvent, cu o mare putere de muncă și un bun organizator. Am dovedit-o în cei 20 de ani de când dețin o firmă de construcții. O firmă care merge bine, chiar dacă nu are contracte cu statul. Întotdeauna mi-a plăcut munca în echipă, la firmă am o echipă de care sunt mândru. Tot ca o echipă funcționează și familia mea frumoasă. Sunt un adevărat familist. Soția mea și băiatul de

29 de ani m-au susținut în toate proiectele, la fel cum am încercat să fac și eu. Cu un ochi plâng și cu unul râd, pentru că băiatul meu este în Statele Unite. Plâng că nu îl am lângă mine, dar a obținut, prin propria-i muncă și ambiție, un post în diplomație. În același timp, râd pentru că sunt foarte mândru de el. În primul rând, sunt mândru că a învățat de la mine că se poate face orice, cu multă muncă.

Vreau să aplic tot ce am învățat până acum, și în cadrul primăriei. Am o echipă faină de consilieri și sunt convins că împreună vom realiza tot ce mi-am propus. Dar am nevoie și de ajutorul zimăndenilor.

Sunt convins că au foarte multe idei despre cum ar trebui să arate comuna. Aștept să mi le transmită. Cu siguranță le voi introduce în lista cu proiecte. Și mai am un mesaj pentru ei. În data de 27 septembrie să pună ștampila pe poziția 4, pe buletinul de vot: primar Jamboc Mihai și pe poziția 5 de pe buletinul de vot, unde e lista mea de consilieri locali UDMR, echipa mea faină.

Sursa: aradon.ro

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentLiderul UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zacharie: Sprijinim alianța formată la nivelul județului Bistrița-Năsăud
Articolul următor100% TU DECIZI! Dumitrița Gliga vrea șefia județului Mureș. Tatăl condamnat, fiica pusă pe listă în locul lui