Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zacharie, efectuează o vizită de două zile în județul Bistrița-Năsăud, prilej cu care a participat la o conferință de presă în cadrul căreia a ținut să sublinieze că formațiune politică de la nivel central sprijină aderarea UDMR Bistrița-Năsăud la alianța formată în plan local între PSD, ALDE și PRO România, informează gazetadebistrita.ro.

”În judeţul Bistrița-Năsăud s-a făcut o alianţă. Noi, UDMR-ul, de obicei, la alegerile locale nu facem alianţe, dar unde cere situaţia şi unde este cazul şi dacă localnicii doresc, comunitatea locală doreşte, atunci acceptăm aceste alianţe, indiferent că se face cu un partid sau cu altul. Noi avem acest principiu: ca cei care sunt acasă ştiu cel mai bine ce este mai bine pentru ei, care sunt relaţiile interumane şi cu cine pot să intre în fel și fel de colaborări sau relații. Eu sper şi cred că această colaborare o să aibă o reuşită și o să fie o colaborare pozitivă. Din punct de vedere al UDMR-ului, sprijinim această alianţă politică, indiferent în ce alianţă vom fi după alegerile parlamentare, pentru că este o alianţă foarte bună. În opt ani de zile a existat această colaborare, la suprafaţă sau mai tacită şi s-au văzut şi rezultatele”, a declarat Benedek Zacharie într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților a vorbit și despre actuala criză sanitară și a criticat modul în care autoritățile statului se implică în rezolvarea problemelor cu care comunitățile se confruntă.

”Este o perioadă extraordinar de dificilă. Nu avem doar criza de sănătate public, ci avem și criză economică, avem criză politică de vreo 8 ani și peste toate acestea există și o criză socială. În aceste perioade de crize ar fi fost normal ca autoritățile statului să colaboreze și să lase deoparte ambițiile politice, de grup sau personale. Din păcate nu se întâmplă acest lucru și consecintele se văd. Luni trebuie să înceapă școala, toți părinții sunt speriați, profesorii sunt speriați, mulți directori și-au dat demisia din instituțiile școlare. Acum când sunt probleme responsabilitatea a fost aruncată de la nivel de Guvern la nivel de instituții școlare și nu este normal. (…) De asemenea, peste două săptămâni sunt și alegerile locale care se vor desfășura în aceleași instituții de învățământ. (…) Parcă totul e la voia întâmplării și vom vedea ce se va întâmpla”, a mai adăugat sursa citată.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 67. Coronavirusul nu miroase a bine
Articolul următorMihai Jamboc, candidat UDMR: E nevoie de multă muncă, de aia consider că acest proiect îmi vine mănușă