Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, este prezent la cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România, care are loc sâmbătă, la Şumuleu Ciuc. El afirmă că pelerinajul este un pas important către normalitate şi îndeamnă la vaccinare.

“Este o imensă bucurie să fiu astăzi aici la Pelerinajul de Rusalii, de la Şumuleu Ciuc, să fiu iarăşi parte a acestei tradiţii atât de importante pentru noi. Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este cel mai important eveniment pentru maghiarii de pretutindeni, găzduind anual sute de mii de oameni. Chiar dacă anul acesta nu suntem atât de mulţi cum ne-am obişnuit, energia locului este una aparte. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât anul trecut evenimentul a fost suspendat din cauza pandemiei. Mă bucur că UDMR a făcut posibil acest lucru. Le mulţumesc colegilor din Coaliţie, Consiliului local şi Consiliului Judeţean”, a scris Novak pe Facebook.
 
“Este un pas important către normalitatea căreia i-am dus dorul cu toţii. Haideţi să ne-o recâştigăm, fiind responsabili! Vaccinarea este soluţia de a reveni la vieţile noastre de dinainte de pandemie”, a completat el.
 
Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi îşi are originea în urmă cu aproape patru secole şi jumătate.

În centrul pelerinajului se află Fecioara Maria, a cărei statuie a fost sculptată în lemn de tei între anii 1510 şi 1515, fiind cea mai mare statuie făcătoare de minuni din lume.

SURSĂ: NEWS.RO

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 22 mai 2021
Articolul următor”Se pot face lucruri peste noapte”. Premierul Cîțu anunță noi măsuri pentru debirocratizarea statului