Ministrul Mediului Tánczos Barna i s-a alăturat duminică ultra-maratonistului Tiberiu Useriu si celorlalţi alergători care participă la prima alergare organizată pe traseul Via Transilvanica.

Demnitarul a alergat pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii (aproximativ 20km) din cea de-a şaptea etapă a evenimentului sportiv, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului.

„Am pornit pe drumul care uneşte. M-am alăturat unei echipe fantastice care şi-a propus să parcurgă alergând cele 1400 km ale traseului Via Transilvanica. Alerg alături de Tibi Uşeriu şi echipa lui pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii, o zonă cu o diversitate naturală, culturală şi etnică deosebită din judeţul Mureş. După terminarea traseului revin cu impresiile şi detalii despre acest proiect unic”, a declarat ministrul Barna Tánczos la startul alergării, conform sursei citate.

Via Transilvanica, traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune, va fi deschis oficial în data de 8 octombrie.

Este primul traseu de lungă distantă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul în special în din zona rurală a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSCANDALUL zborurilor anulate. Tanczos Barna: „Decizia Blue Air de a nu relua zborurile este nejustificată!”
Articolul următorFuneraliile Reginei Angliei: ZIUA care rămâne în istorie