Instituțiile de învățământ își pot desfășura activitatea în condiții optime și în timpul iernii – a declarat primarul Korodi Attila la începutul ședinței de zilele trecute al consiliului municipal. De asemenea, s-au făcut progrese în privința renovării străzii Harghita și privind aprobarea modelului steagului oraşului.

Consiliul municipal s-a întrunit zilele trecute în ședința ordinară. Printre punctele de pe ordinea de zi s-a numărat, printre altele, reabilitarea tronsonului străzii Hargita de la pasajul peste calea ferată până la Biserica Sfânta Cruce. În acest caz s-a actualizat DALI-ul, proiectul fiind acum deschis pentru licitație publică. În ceea ce privește adoptarea steagului municipiului, au fost solicitate clarificări de către Ministerul Administrației Publice, iar clarificările au fost confirmate printr-o hotărâre adoptată de către consiliului local.

În plus fată de punctele de pe ordinea de zi, s-a discutat și despre alte subiecte extrem de importante. Un astfel de subiect a fost funcționarea școlilor pe timpul iernii. Pentru sezonul de încălzire 2021–2022, primăria nu a majorat prețul energiei termice în sistem centralizat având în vedere dificultățile cauzate de epidemia de coronavirus. Acum costul gigacaloriei a devenit nesustenabilă, municipalitatea fiind nevoită să majoreze prețul unitar la 360 de lei/Gcal, care este încă sub media națională.

În această privință este încurajator faptul că, în pofida creșterii costurilor de încălzire, nu sunt prevăzute restricții privind funcționarea grădinițelor și a școlilor. „Școlile din Miercurea-Ciuc vor continua să funcționeze, copiii vor putea merge la școală în condiții normale. Nu se pune problema să restricționăm în vreun fel funcționarea instituțiilor de învățământ”- a declarat primarul Korodi Attila.

Surse foto și text: Primăria Miercurea Ciuc

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce
Articolul următorSURSE. Rareș Bogdan ar putea candida pentru Primăria Capitalei