Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a făcut un apel către cetăţeni să nu efectueze lucrări de termoizolare a blocurilor fără autorizaţie de construcţie, avertizând că, în caz contrar, va aplica sancţiuni.

Reprezentanţii Primăriei au menţionat, de altfel, că Poliţia Locală a întocmit în ultima perioadă mai multe procese verbale pentru sancţionarea unor locatari care au demarat astfel de lucrări fără a avea documentele necesare.

Am pe masă un teanc imens de procese verbale ale Poliţiei Locale în ceea ce priveşte amenzile pentru izolarea blocurilor fără autorizaţie de construcţie. Trebuie să înţeleagă toată lumea că, indiferent că Primăria face o izolare printr-o cofinanţare a locatarilor sau că este făcută exclusiv de către locatari, este nevoie de acea autorizaţie de construcţie. Fără autorizaţie de construcţie nu poţi izola un bloc şi, chiar dacă mă doare mâna să semnez aceste procese verbale, va trebui să le semnez şi va trebui să amendăm oamenii până când vor intra în legalitate, pentru că aşa spune legea”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

Autorităţile locale au subliniat că autorizaţia de construcţie trebuie solicitată înainte de demararea lucrărilor de termoizolare, iar lucrările trebuie efectuate integral, pe toată suprafaţa blocului, nu doar la unul sau la câteva apartamente.

„Autorităţile locale înţeleg nevoia de a termoizola blocurile de locuinţe, dar pentru a evita amenzile care vor fi aplicate conform legilor în vigoare, îi îndeamnă pe locuitori să înceapă lucrările doar după obţinerea tuturor autorizaţiilor”, se mai menţionează în comunicat.

(Agerpres)

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPrima companie de stat care își mută conturile de la BCR: “Este o decizie administrativă a noastră”
Articolul următorMinisterul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franța