Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a susținut o conferință de presă extraordinară pentru a prezenta bilanțul primei jumătăți a acestui mandat, în care le-a mulţumit din nou celor care în urmă cu doi ani i-au încredințat lui și echipei sale conducerea orașului Sfântu Gheorghe, iar ca ardelean „nu există sarcină mai nobilă ca aceasta”.

„Munca noastră din ultimii doi ani a fost ghidată de gândurile lui Bethlen Gábor, conform cărora nu putem face întotdeauna ceea ce trebuie, dar încercăm să facem tot ce putem. Noi, la Sfântu Gheorghe, trebuie să lucrăm nu doar pentru a ne gândi la propriul oraș, ci să venim cu modele care să îi facă pe oamenii de pretutindeni din Transilvania să creadă în administrația locală”, a spus primarul Antal Árpád.

La evenimentul organizat la Cinema Arta au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, căruia primarul i-a mulțumit pentru oportunitatea de a fi parteneri și de a gândi strategii comune, prefectul Ráduly István, pentru care și-a exprimat recunoștința că aparatul său nu a împiedicat activitatea municipalității, dar și deputatul UDMR Covasna Miklós Zoltán. La eveniment au mai participat viceprimarii Vargha Fruzsina și Tóth-Birtan Csaba, administratorul public al oraşului Czimbalmos-Kozma Csaba, și directoarea Colegiului „Székely Mikó”, Sztakics Éva, fost viceprimar cu care au lansat mai multe proiecte comune, fiind prezenţi şi consilieri locali şi conducători ai departamentelor din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe și reprezentanți ai presei, cărora le-a mulțumit pentru corecta informare.

Realizările din ultimii doi ani sunt rezultatul unui adevărat efort de echipă, al cărui volum și obstacole nu sunt adesea percepute de cetățeni. În cazul investițiilor, ultima treime este cea care este vizibilă pentru comunitate, dar până atunci se lucrează în fundal. Anii 2023-24 vor fi anii în care multe proiecte și investiții vor fi finalizate.

În ciuda tuturor încercărilor de până acum, peste 150 de investiţii sunt în curs de desfășurare sau au fost finalizate pentru a face din Sfântu Gheorghe un loc unde cei care știu mai mult și vor mai multe pot găsi un cămin sigur, unde se pot bucura de liniștea unui oraș mic cu serviciile de calitate ale unui oraș mare, și pentru a-l transforma în cel mai dinamic oraș din regiune.

„Sunt cel mai mândru când întâlnesc oameni din Sfântu Gheorghe care își iubesc orașul și sunt mândri de el”, a spus primarul. Evenimentul s-a încheiat cu o proiecție a unui film despre imaginea orașului Sfântu Gheorghe, realizat în mare parte de artiști locali, pe care Primăria îl va prezenta în curând publicului larg.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării: noi contracte, în valoare de peste 377 milioane lei, pentru renovarea și eficientizarea energetică a clădirilor
Articolul următorDJ 114 Sânzieni-Lemnia va fi primul drum eco-smart din judeţul Covasna