Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a semnat, marți, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul privind finanțarea construirii a 5 blocuri sociale în cartierul Viișoara. Valoarea investiției se cifrează la peste 39 milioane lei.

 
 
 
“Pentru primul bloc cu 40 de locuințe, avem deja proiectul tehnic și se va obține autorizația de construcție, iar, odată cu parafarea contractului de finanțare, și celelalte 4 blocuri vor avea în lucru documentația tehnică.
În localitatea componentă Viișoara există, momentan, 200 de locuințe sociale, dar, după cum am promis la preluarea mandatului de edil, construcțiile de acest gen trebuie să continue, având în vedere cererea mare din partea cetățenilor cu venituri modeste”, a precizat Ioan Turc.
 
În luna aprilie, Consiliul Local Bistrița a aprobat finanţarea de la bugetul orașului a cheltuielilor neeligibile care nu se finanţează prin Programul guvernamental de Construcţii de Locuinţe Sociale şi de Necesitate pentru obiectivul de investiţii “Blocuri de locuinţe cu destinaţia de locuinţe sociale, Viişoara, etapa II”, care prevede construirea unui număr de 160 de locuințe grupate în cinci blocuri de locuințe sociale cu regim de înălțime P+3E+M, pentru care municipalitatea a solicitat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației includerea acestora în Programul de Construcții de Locuințe Sociale și de Necesitate pentru anul 2021.
Valoarea totală a investiției este de 39,3 milioane lei, din care 33,6 milioane lei cheltuieli solicitate de la bugetul de stat și 5,6 milioane lei cheltuieli de la bugetul local.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentModernizarea căii ferate Caransebeș-Lugoj-Timișoara a fost scoasă la licitație
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu: „Sunt multe necunoscute în cazul morții tatălui meu. Nu se vrea aflarea adevărului”