Este ședință de Guvern la Palatul Victoria, joi. Miniștrii vor dezbate schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

Prin acest act normativ se vor asigura condițiile pentru acordarea și în acest an a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

Am alocat pentru anul 2023 suma de 500 milioane de lei de la bugetul de stat, în așa fel încât sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să fie acordat și în acest an, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare”, a declarat ministrul Petre DAEA.

Pentru anul 2023, subvenția care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru și reprezintă diferența dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină și rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.  

Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 26 ianuarie 2023, AICI

Articolul precedentȘeful CJ Timiș – Alin Nica, în atenția Parchetului General – Acuzații grave făcute de ANI
Articolul următorMinistrul Cseke Attila despre cele mai recente contracte semnate: ”Se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”