Senatorul UDMR Cseke Attila şi-a lansat, joi, candidatura din partea UDMR la funcţia de primar al municipiului Oradea pentru alegerile locale din 27 septembrie.

“Aş vrea să vă spun de la bun început: campania candidatului Cseke Attila şi a UDMR-ului nu se va îndrepta împotriva cuiva, împotriva altui candidat, nu vom ataca alt candidat şi desigur, ne dorim ca şi alţii să nu ne atace decât cu proiecte şi idei. Vom prezenta, în schimb, o serie de proiecte şi idei care credem noi că sunt necesare pentru următorul mandat, şi nu numai, pentru dezvoltarea municipiului Oradea. Va fi o campanie de primar. Eu nu voi candida pentru Consiliul Local, aşa cum nu am făcut nici în 2012. Pachetul de proiecte şi idei pe care le vom propune sunt spre binele oraşului şi ele considerăm noi că trebuie implementate. După data alegerilor, evident aceste proiecte sunt puse la dispoziţia tuturor celor care vor să le implementeze. Sigur, ne-am dori să le punem noi în practică, dar vor fi puse la dispoziţia tuturor”, a declarat Cseke Attila la o conferinţă de presă organizată în Parcul 1 Decembrie, potrivit agerpres.ro.

Sloganul său este “Echilibru sănătos”. Începând de vineri, 7 august, până în ziua alegerilor, candidatul şi echipa sa vor lansa în fiecare zi câte un proiect, 50 în total, pe şapte domenii. Primul va fi sănătatea, un domeniu apropiat de preocupările sale ca fost ministru al Sănătăţii.

Proiectele vor fi lansate online pe pagina sa de Facebook şi pe cea a UDMR. Săptămânal, va avea loc o conferinţă de presă pe fiecare domeniu.

Cseke Attila nu a dorit să dea mai multe amănunte, deoarece proiectele vor fi mediatizate zilnic. El a ţinut să amintească mai multe proiecte lansate în campania sa din 2012, considerate atunci îndrăzneţe şi care, deşi nu a câştigat funcţia de primar, au fost preluate şi implementate sau sunt în curs de implementare de către municipalitate.

El s-a referit astfel la proiectul de construire a campusului universitar, aflat în prezent în licitaţie, în valoare de 32 de milioane de lei, fără TVA, vitalizarea Cetăţii Oradea cu ateliere, săli de expoziţii şi târguri sau un palat al sporturilor multifuncţional, care este acum în curs de execuţie.

De asemenea, el propunea, în 2012, ca Oradea să fie un centru regional turistic, fapt evident astăzi, iar reabilitarea clădirilor arhitectonice, inclusiv a celor în proprietate privată, a beneficiat de legea la care a contribuit prin vot şi amendamente.

Cseke Attila a mai propus extinderea sistemului de plăţi online care funcţiona la primărie pentru taxe şi impozite şi pentru plata facilităţilor la utilităţi. Nu în cele din urmă, el a propus, în 2012, unul dintre proiectele mari de infrastructură propus a fost amenajarea centrului civic, cu un sistem de pasaje supra şi subterane, astăzi acest proiect asemănător urmează să fie implementat cu fonduri europene.

Articolul precedentCORONAVIRUS: RECORD ABSOLUT 1.378 de cazuri noi, 50 de decese – Situația în fiecare județ
Articolul următor100% TU DECIZI! Pasztor Sandor, prins la pescuit în stare de urgență. Pe șeful CJ Bihor îl doare în cot de pandemie