Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila spune că UDMR este dispus la negocieri și cu foștii parteneri de coaliție, dra și cu PSD, pentru formarea majorității.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat, joi seară, că UDMR este deschis la discuţii cu USR şi cu PSD pentru formarea majorităţii, mai ales că este nevoie de un nou guvern, având în vedere situaţia pandemică în care nu pot fi emise ordonanţe de urgenţă de guvernul interimar.

”Noi suntem deschişi la orice discuţie, şi cu cei de la USR ,şi cu cei de la PSD. Ştiţi că noi nu am fugit niciodată de o dezbatere, deci cu aceste două formaţiuni, dacă este necesar, dar sigur, acum cadrul constituţional este acela în care preşedintele cheamă la consultări partidele şi acolo va fi prima rundă în care fiecare îşi expune punctul de vedere”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la un post TV.   
 
Ministrul Dezvoltării a mai adăugat că este nevoie ca Guvernul să aibă puteri depline, astfel că este nevoie de un nou Executiv.
 
”A fost dreptul opoziţiei, este absolut democratic, a făcut moţiune, a strâns voturile, nu e nicio problemă. Avem un guvern, interimar, dar totuşi cu anumite puteri mai restrânse şi nu ştii niciodată în ce situaţie de pe o zi pe alta, poate şi pe valul pandemic, va trebui să dăm o ordonanţă de urgenţă şi atunci degeaba ne scărpinăm după ureche că nu avem această soluţie legislativă. Până la urmă toţi trebuie să fim responsabili. A trecut un moment politic, l-am înţeles, e democratic, absolut în regulă, de săptămâna viitoare trebuie să ne aşezăm să găsim o soluţie politică pentru că până la urmă ăsta este interesul ţării”, a declarat Cseke Attila.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCseke Attila: Suntem într-o criză MAJORĂ, nu vreau să spun apocalipsă
Articolul următorDezvăluiri incredibile despre pușculițele și sponsorii președintelui Iohannis – Culisele statului paralel, duminică, ora 21:00