Înainte de a pleca de la conducerea Ministerului Dezvoltării, mărul discordiei din timpul rotativei, fostul ministru Cseke Atilla a împărțit cât mai mulți bani primarilor din localitățile în care locuiesc, în majoritate, etnici maghiari. Este vorba despre proiecte în valoare totală de peste 100 de milioane de lei, finanțate cu bani din programul Anghel Saligny.

Discutăm de aproximativ 60 de contracte finanțate prin programul național Anghel Saligny, pe care ministrul Dezvoltării din guvernul lui Nicolae Ciucă le-a semnat în ultimele zile de mandat. Valoarea totală a acestor contracte se ridică la aproximativ 590 de milioane de lei.

Dintre aceste proiecte, o parte aveau în vizor localități populate în majoritate de etnici maghiari.

Valoarea contractelor care au ajuns să fie semnate pentru aceste localități se ridică la aproximativ 108 milioane de lei. Vorbim despre proiecte pentru modernizarea unor drumuri de interes local, reabilitarea și modernizarea unor drumuri comunale sau extinderea unor rețele de canalizare menajeră și spații de epurare. 

Datele culese de jurnaliștii de la Europa Liberă arată că vorbim despre 7 astfel de contracte care vizează localități populate în majoritate de etnici maghiari.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPreședintele UDMR, Kelemen Hunor, la Congresul USR: PSD și PNL vor fi responsabili pentru aducerea extremiștilor la putere
Articolul următorMedicii își dau DEMISIA din contractele suplimentare de gărzi: va fi HAOS în spitale! Angajații din Sănătate, la un pas de GREVA GENERALĂ