Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea a semnat, miercuri, 26 aprilie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, un nou contract de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Proiectul cu numărul cinci, înaintat de Consiliul Județean Bacău, în valoare de 18,4 milioane lei, vizează modernizarea unui sector de drum din DJ 207F (cuprins între intersecția de la Holt și comuna Săucești). Cu acest ultim contract de finanțare, bilanțul investițiilor în infrastructura rutieră derulate de CJ Bacău, cu fonduri asigurate prin programul guvernamental „Anghel Saligny”, însumează 30 de milioane euro.

La nivelul județului Bacău, 50 de primării au semnat contracte de finanțare pentru proiecte care vor dezvolta infrastructura rutieră, de alimentare cu apă și utilități în respectivele comunități, valoarea totală a acestora depășind 455 milioane lei.

Dacă finanțările atrase prin P.N.I. „Anghel Saligny” reprezintă un categoric pas înainte pentru modernizarea infrastructurii județene, nu același lucru se poate spune despre Municipiul Bacău: „o uriașă pată neagră, din păcate – Municipiul Bacău care, deși are la dispoziție 8 milioane euro pentru repararea conductelor de apă, nu a catadicsit – nici până la ora asta – să urce pe platforma națională a programului vreun proiect pentru care să fie semnat contract de finanțare. Asta, deși banii sunt alocați din iulie 2022. Ca locuitor al municipiului Bacău, găsesc absolut revoltătoare indiferența manifestată de Primărie și de reprezentanții coaliției USR – PNL de la conducerea municipalității”, apreciază președintele Valentin Ivancea, Președintele Consiliului Județean Bacău.

„Dacă în campania din 2020 au „murit” de grija apei băcăuanilor, primarul Viziteu și coaliția PNL – USR dovedesc că indolența e cuvântul de ordine în Primăria Bacău și că nu e departe ziua în care vom consemna că actuala administrație a dat cu piciorul la 8 milioane euro, în loc să se folosească de această finanțare generoasă pentru a rezolva problema apei în oraș. În timp ce zeci de comune, cu posibilități infinit mai reduse decât ale municipiului reședință de județ, au reușit să semneze contractele de finanțare și să se apuce de treabă, la Primăria Bacău dezinteresul și neimplicarea umblă braț la braț pe holurile instituției.

Cele 8 milioane euro pentru repararea conductelor din oraș nu prezintă niciun fel de importanță pentru coaliția USR – PNL, ai cărei reprezentanți se întrec la cine are imaginația mai bogată pe Facebook: rețele sociale sunt pline de imagini rupte de realitate, fabricate pe calculator, care înfățișează proiecte care există doar în poze (stadion, parcuri, parcări etc), nu au sursă de finanțare asigurată și nicio perspectivă realistă de implementare”, a declarat președintele Ivancea, subliniind lipsa de implicare a decidenților din primăria Bacău.

Proiectele de investiții rutiere a căror reabilitare și modernizare va fi finanțată prin P.N.I. „Anghel Saligny” 2022-2028, sunt:

  • DJ 252B, Gioseni – Pâncești, cu o valoare totală de 58 milioane lei;
  • DJ 241A, Roșiori (intersecție cu DJ241C)- Pădureni (intersecție cu DJ159), valoare totală 28,5 milioane lei;
  • DJ119, Bacău –Faraoani (tronson Sărata- Nicolae Bălcescu), valoare totală 20,7 milioane lei;
  • DJ 159, Dămienești – lim. Jud. Neamț, valoare totală 20,4 milioane lei;
  • DJ 207F, DN 2F – Săucești, valoare totală 18,4 milioane lei.

Sursa: Realitatea de Bacau

Articolul precedentCARAVANA ANTIMAFIA. Ceasul penalilor ticăie! Anca Alexandrescu și echipa “Culisele Statului Paralel” descind joi în județul Tulcea
Articolul următorKelemen Hunor: ”Rotativa trebuie să se facă pe înțelegerea făcută între PSD și PNL. Nu ne privește. Nimeni nu a denunțat protocolul”