Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a afirmat, luni seară, după participarea la consultările pe tema programului ”România Educată”, că ”învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX”, anunță news.ro.

”Astăzi după-amiază am participat la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema proiectului România Educată. Subiectul întâlnirii a fost reforma educaţiei şi principiile de bază ale strategiei din acest domeniu. Învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX”, a scris, luni seară, pe Facebook Kelemen Hunor.

Vicepremierul afirmă că un alt subiect important abordat a fost învăţământul profesional, care ”trebuie să-şi redobândească prestigiul”.

”Acest obiectiv poate fi atins, dacă ne adaptăm la cerinţele pieţei de muncă”, a mai transmis vicepremierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, consultările cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului ”România Educată”, fiind programate să se desfăşoare în perioada 5 – 7 iulie, la Palatul Cotroceni, în contextul finalizării dezbaterii publice.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDan Motreanu: “A fost lansat Centrul de cunoștințe pentru a lupta împotriva cancerului”
Articolul următorCopil de 8 ani atacat de urs, în județul Covasna!