Liderul UDMR Kelemen Hunor a apreciat marți, la un post TV, că aproape sută la sută PNL nu va avea de ales în privinţa candidatului comun al alianţei la prezidenţiale, adăugând că PSD a jucat foarte bine această carte a alianţei de stânga, conform News.ro.

„Aici intră PNL într-o încurcătură foarte mare. Nu se poate să ai polul de dreapta (USR-PMP-FD, n.red.) cu un candidat de dreapta şi polul de stânga (PSD-PNL, n.red.( cu un candidat tot de dreapta, fiindcă atunci ce face electoratul de stânga, al PSD-ului? Aproape sută la sută PNL nu va avea de ales”, a subliniat preşedintele UDMR, el adăugând că trebuie să fie un om de stânga, astfel că altfel nu funcţionează electoral, politic.

El a mai spus că ”PSD a jucat foarte bine această carte a alianţei de stânga”. Întrebat ce câştigă PSD, Kelemen Hunor a spus: ”Timp, pentru prezidenţiale şi linişte pentru guvernare. PSD, altfel, cu cine se alia? Nu avea prea multe soluţii pe partea de stânga”.

Noroc sau nenoroc

Liderul UDMR a mai spus despre decizia coaliţiei de a merge pe listă comună la alegerile europarlamentare:

”Este foarte complicat să spui astăzi ce se va întâmpla pe 9 iunie, s-ar putea să fie o soluţie foarte bună dar s-ar putea să fie o soluţie păguboasă, în sensul că lista comună va avea mai puţin decât listele separate. Nu ştiu cum va reacţiona electoratul PSD şi PNL. Este foarte foarte complicat. Într-o oarecare măsură, era o măsură logică, nu prea aveau altă soluţie, pentru că pe de partea cealaltă s-a format polul de dreapta. Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga, asta este viaţa. Nu e nimic peiorativ, asta a fost alegerea lor”.

El a mai arătat că ”era lipsit de orice logică să ai un pol de dreapta, să ai un PNL separat şi un PSD separat care de fapt sunt împreună în coaliţie”. ”Probabil că acest pas indică şi ce se va întâmpla până la sfârşitul anului, eventual şi după anul 2024”, a menţionat Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentTransnistria cere independența regiunii și vrea ajutorul și protecția Rusiei
Articolul următorAngajații din Sănătate continuă protestele în fața spitalelor: medicii au ajuns la capătul răbdării