Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că prima partidă aprobată cu suporteri pe stadion este finala Cupei României, care va avea loc pe 22 mai și care le va pune față în față pe Astra Giurgiu și Craiova. Totodată, demnitarul a precizat că abia în ședința de Guvern programată pentru vineri seară vor fi stabilite condițiile pentru desfășurarea meciurilor cu spectatori.

„Finala (n.r. – Cupei României) este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU-ului, sper că vom avea avizul. Acestea sunt procedurile actuale. Organizatorul trebuie să solicite către noi ce doresc, să ne asigure că au efectiv staff-ul tehnic care poate să asigure toate demersurile de a testa, de a controla spectatorii, de a intra şi de a-i ajuta să se aşeze, şi noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii, şi împreună cu ordinul comun cerem avizul CNSU-ului. (…) Astă seară, vom avea o şedinţă de guvern la ora 20.30 şi o să vedem ce modificări se mai aduc, pentru că o să mai aducem câteva modificări la condiţiile din starea de alertă, dar cu siguranţă, în afară de cele sanitare, condiţiile sunt să fi fost vaccinat, teste PCR, test antigen de 24 de ore şi să fi fost vindecat în ultimele 30-90 de zile”, a declarat Eduard Novak vineri la Digi 24, potrivit News.ro, adugând că își dorește creșterea graduală a gradului de ocupare, actualmente fixat la 25% din capacitate.

Planul de relaxare graduală a restricțiilor a fost prezentat de președintele Klaus Iohannis, când șeful statului anunța, printre altele, că din acest weekend, „activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate”. Conform comunicatului transmis de MTS în 11 mai, participarea va fi permisă pentru: 

  • persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă);
     
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
     
  • persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDavid Saranga: „Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă”
Articolul următorCe se află în spatele “execuției” lui Vanghelie. Cine îl protejează pe Geoană – Culisele statului paralel, ora 18