Cseke Attila (UDMR) a preluat luni conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în urma semnării protocolului de predare-primire a activităţii ministerului de la fostul ministru Ion Ștefan (PNL).

În cadrul evenimentului, ministrul Cseke Attila a menționat că prioritățile sale vor fi descentralizarea, recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, județe și în interiorul acestora, și, continuarea proiectelor PNDL și construcția de noi creșe.

”În vederea eficientizării serviciilor publice este nevoie de descentralizarea administrației. Pentru a încuraja tinerii să întemeieze o familie avem nevoie de mai multe locuri în creșe, iar în vederea dezvoltării comunităților locale trebuie finalizate măsurile prevăzute de Programul Național de Dezvoltare Locală”, a adăugat Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că va dispune urgent prelungirea contractelor de finanțare pentru obiectivele de investiții din PNDL 1.

”Avem nevoie de o execuție bugetară adecvată pentru a nu bloca buna funcționare a autorităților publice locale și județene. Vom finaliza investițiile demarate, și vom implementa unele măsuri noi pentru a veni în ajutorul comunităților locale. Vom dispune urgent prelungirea contractelor de finanțare pentru obiectivele de investiții cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa 1”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPremierul Cîțu despre salariile bugetarilor: Rămân la nivelul din decembrie 2020 până la finaluzarea unei anchete
Articolul următorMinistrul Mediului, Tanczos Barna, anunță că sistemul SUMAL va deveni principala armă a României în lupta cu tăierile ilegale de pădure