Candidatul UDMR la Primărie promite înfiinţarea unui cluster sectorial şi facilitarea cooperării între actorii importanţi din domeniu.

Tot acest sistem ar urma să funcţioneze ca unul regional, unificat, presupunând şi relaţii internaţionale consolidate, împreună cu atragerea de noi pieţe şi investitori, transmite Cseke. Ideile creative şi inovative vor fi susţinute prin incubarea afacerilor aflate la început sau crearea de spaţii în care acestea să se dezvolte. „Nu în ultimul rând, aceste spaţii ar putea încuraja munca în comun, devenind ele însele puncte de efervescenţă pentru noi activităţi creative şi inovative”, spune Cseke Attila.

Cseke Attila se angajează ca administraţia locală să coordoneze programele organizațiilor profesionale economice, de dezvoltare a afacerilor, formând o comunitate antreprenorială a oamenilor de afaceri cu experiență, pentru a consolida afacerea antreprenorilor debutanți. „Programul de mentorat se bazează pe trei piloni: mentorat personal și profesional, consiliere financiară, suport în atragerea de fonduri. Comunitatea antreprenorială puternică înseamnă un oraș prosper. Să-i sprijinim pe noii antreprenori”, propune preşedintele UDMR Bihor.

Idei pentru mediu

În materie de mediu, Cseke Attila îşi propune să înceapă prin a da Oradiei o „stradă verde”. Acesta ar urma să adune la un loc firme specializate, pentru a oferi orădenilor soluţii de locuire ecologice şi pentru problemele actuale de mediu ale oraşului. „Împreună cu firmele și comercianții, dorim să promovăm produse și servicii care au un impact minim posibil asupra mediului: produse fabricate în România, livrate în ambalaje simple, biodegradabile, funcționale și cu prețuri accesibile”, detaliază candidatul UDMR.

De altfel, Cseke Attila vrea ca la sfârşitul primului său mandat, Oradea să aibă un întreg „cartier verde”. „Visul și scopul nostru este proiectarea unui nou cartier cu clădiri pasive, verzi, eficiente energetic, cu un interior special şi cu un design special”, spune preşedintele UDMR Bihor, adăugând că „pentru noi toţi, este esenţial să creştem, în mod real, suprafeţele verzi ale oraşului, creând astfel un mediu de locuit sănătos”.
Cseke pledează pentru interconectarea actualei reţele de piste pentru biciclete din oraș: „Dezvoltăm un pachet de propuneri pentru introducerea unui sistem de vouchere «Velo-ticket», care include învățarea gratuită a utilizării bicicletei, utilizarea parcărilor temporare pentru biciclete, pachet care va putea fi folosit şi pentru servicii de reparații biciclete”.

Sursa: bihon.ro

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCurtea Constituțională hotărăște azi dacă alocațiile vor fi dublate sau majorate în etape
Articolul următorSenatorul Cseke Attila, candidatul UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, şi-a finalizat joi prezentarea celor 50 de proiecte promise