Vicepremierul Kelemen Hunor declară la RFI că legea bugetului de stat pe 2022 este constituţională, dar USR are dreptul să o conteste la CCR: “Dacă vor să sesizeze Curtea, n-au decât”.

Kelemen Hunor spune despre demersul USR de la Curtea Constituţională în privinţa bugetului pe 2022 că “nu e nimic neconstituţional, dar au acest drept, nimeni nu neagă acest drept”.

”Sunt convins că dacă va exista o astfel de sesizare în 48 de ore, CCR, înainte de Anul Nou, va da o decizie. Au mai fost astfel de situaţii, legea bugetului a mai fost contestată la CCR în anii precedenţi, de câteva ori. Deci nu există nimic neconstituţional, dar dreptul lor nu poate fi îngrădit. Dacă vor să sesizeze Curtea, n-au decât”, afirmă liderul UDMR, informează News.ro.

USR a anunţat că va ataca la CCR legea bugetului de stat pentru 2022, pe care îl consideră un buget al clientelismului iresponsabil şi al discriminării pe criterii politice.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMesajul premierului Nicolae Ciucă, de Crăciun: Să ne gândim la sănătatea noastră şi a celor din jur este poate cel mai frumos dar pe care îl putem oferi
Articolul următorMinisterul Sportului va avea cel mai mare buget din ultimii ani, a declarat ministrul Eduard Novak