Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat marţi că soluţia finală în privinţa rectificării bugetare pentru ministerul pe care îl conduce va fi găsită în coaliţia de guvernare, fiind vorba despre un minister care are foarte multe investiţii şi obiective importante, potrivit Agerpres.

“Vom avea discuţii pe rectificare şi în perioada următoare şi, în funcţie de aceste discuţii, va exista o soluţie finală. Evident că noi am prezentat necesarul pentru Ministerul Dezvoltării şi credem că putem să justificăm, fiind vorba de un minister care are foarte multe investiţii, care are foarte multe obiective de investiţii pe infrastructura locală, pentru comunităţile locale, şi în urma discuţiilor din coaliţie de astăzi şi din zilele următoare vom stabili o decizie finală”, a spus Cseke Attila.

Întrebat înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare dacă minimul necesar este de 4 miliarde de lei, Cseke Attila a arătat că “acest minim necesar va fi determinat în funcţie de aceste discuţii”.

“Ministerul de Finanţe are un anumit tip de analiză, noi avem un alt tip de analiză, legat mai ales de situaţia la zi – şi ştiţi bine că Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară la nivelul bugetului anual de 73%. Pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, execuţia bugetară este de 100%. La Compania Naţională de Investiţii, execuţia bugetară este de 100%. Deci, tot ceea ce înseamnă investiţii importante, multe, în infrastructura locală sunt cu grad de execuţie 100% şi, categoric, aici este nevoie de suplimentare”, a explicat ministrul Dezvoltării.

El a adăugat că MDLPA a lucrat în ultima perioadă şi la alte proiecte importante pentru dezvoltarea locală.

“Suntem pregătiţi cu un proiect de act normativ, în urma analizei efectuate, pentru lansarea unui program naţional de investiţii, pe care dorim să-l denumim după renumitul inginer constructor Anghel Saligny. Este vorba de un proiect de investiţii de 50 de miliarde de lei pe componente mult aşteptate de autorităţile locale şi comunităţile locale. (…) Pe de altă parte, în urma informării pe care am făcut-o Guvernului acum o lună şi ceva, din dispoziţia prim-ministrului, s-a stabilit un grup interministerial, sub coordonarea Ministerului Dezvoltării, pentru analiza creşterii preţurilor la materiale de construcţii. Suntem în măsură să prezentăm şi aici un proiect de act normativ care vine să soluţioneze această problemă. (…) Vrem să propunem o formulă care ne permite ca în această creştere sau descreştere, în momentul în care intervine, statul să se poată corela. (…) În grupul ministerial sunt reprezentate 10 ministere”, a arătat Cseke Attila.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCoaliţia de guvernare a aprobat propunerea unui Program de Investiţii pentru comunitățile locale cu un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Senatorul Virgil Guran, acuzații grave. De ce se implică serviciile în războiul intern din PNL