Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat 43 de noi contracte de finanţare, depuse prin componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 26 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au o valoare totală de 207.562.627,03 lei, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 33 de contracte, în valoare de 180.930.076,35 de lei, pe care autorităţile locale din 17 localităţi le-au depus pentru consolidarea seismică şi renovarea energetică a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale, precum şi a unor instituţii de învăţământ, unităţi medicale şi sedii administrative.

Prin Fondul Local, au fost semnate 10 contracte, în valoare totală de 26.632.550,68 de lei, depuse de 9 autorităţi administrativ-teritoriale, pentru reabilitarea în vederea creşterii eficienţei energetice a unor instituţii de învăţământ şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de mobilier urban, sisteme digitale de transport şi sisteme inteligente de management al datelor spaţiale. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentExperți din România și Ucraina vor discuta planul de măsurare pentru Canalul Bâstroe. Cât va dura verificarea adâncimii
Articolul următorLucian Duță a făcut „cronica unui masacru judiciar!” – 8.000 de oameni în detenție ilegală