Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a mers, joi, la serviciu cu Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto național: „Sper să pornească cu adevărat revoluția mașinilor electrice în România și să scoatem astfel poluarea din orașe”.

Tánczos Barna a renunțat la mașina cu motor termic pentru a veni la serviciu. Demnitarul a testat Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto național.

„A fost o experiență interesantă și am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o mașină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanțe medii și, cel mai important, este un model cu emisii zero. Mă bucur că, în sfârșit, un mare producător auto oferă un model 100% electric la un preț accesibil cât mai multor clienți. Și sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate prețul mașinii, să pornească cu adevărat revoluția mașinilor electrice în România și să scoatem astfel poluarea din orașe”, spune ministrul Barna Tánczos.

Uzina Dacia a deschis precomenzile pentru modelul electric Spring din 20 martie. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Mașina este echipată cu o motorizare 100% electrică și beneficiază de o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP (305 km conform ciclului WLTP urban.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPremierul Citu a anuntat noile reguli pentru Pasti: Circulatie libera pana la 5 dimineata!
Articolul următorCulisele Statului Paralel, JOI: Povestea TRAGICĂ a căpitanului SRI Constantin Bucur. Cum a învins sistemul