Udemeriștii propun ca taxele să fie doar ajustate cu indicele inflației. Propunerea este motivată de criza generată de pandemie, precum și de optica guvernamentală.

Iată cum își motivează UDMR solicitarea:

“Ținând cont de criza economică din anul curent, care cel mai probabil se va simți şi în perioada următoare, provocată de pandemia COVID-19, criză care a avut, are şi va avea efecte atât asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor municipiului nostru, cât și asupra activității companiilor mici, mijlocii sau mari din Oradea,

Având în vedere că la ora actuală atât la nivel național cât și internațional, prioritatea zero reprezintă luarea unor decizii, prin care se doreşte repornirea economiei și totodată menținerea locurilor de muncă, măcar la nivelul actual – ca exemplu concret, vă reamintesc cu respect, Premierul României a afirmat chiar în aceste zile, că pentru anul 2021 nu vor crește taxele și impozitele guvernamentale, considerăm că şi activitatea Consiliului Local Oradea trebuia să fie axată în acest sens, nicidecum spre împovărarea cetățenilor municipiului cu taxe și impozite mai mari decât cele actuale”.

Consilierii locali UDMR propun și ca “persoanele, care în perioada stării de alertă/urgență își pierd locul de muncă din motive neimputabile acestora, să fie scutite de la plata amenzilor generate de neplata impozitelor”.

Sursa: bihon.ro

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă a anunțat câți români au drept de vot pentru alegerile parlamentare
Articolul următorCampanie în pandemie: Ce au voie și ce nu pot să facă alegătorii și candidații