Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anuțat că a semnat marți 80 de noi contracte, cu finanțare din PNRR, pentru consolidare seismică și eficientizare energetică.

Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 56 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare totală de 530.357.400,24 de lei. Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 58 de contracte, în valoare de 490.936.450,66 de lei, pe care autoritățile locale din 35 de localități le-au depus pentru consolidarea seismică și creșterea eficienței energetice a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unor instituții publice.

Prin Fondul Local, au fost semnate 22 de contracte, în valoare totală de 39.420.949,58 de lei, depuse de 21 de autorități administrativ-teritoriale, pentru creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei la clădirile publice (instituții de învățământ, unități medicale și culturale, sedii administrative).

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.497 de contracte de finanțare.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Mihai Şora a reprezentat spiritul european de toleranţă şi umanism atunci când unul dintre profesorii săi de la Universitate s-a orientat către fascism
Articolul următorDeputații vor să cumpere bilete de avion și cazare la hoteluri din străinătate, de 7 milioane de lei. Achiziție uriașă în vremuri de criză