Din cinci reprezentanți ai principalelor partide politice care au participat, miercuri, la o dezbatere găzduită de Digi24 pe tema educației, unul singur, anume cel al UDMR, a susținut obligativitatea ca acest sector să primească 6% din PIB, în alocarea pentru 2020, așa cum prevede Legea Educației.

Cu excepția PSD, care a lipsit cu desăvârșire de la discuție, ceilalți politicieni fie au promis o creștere treptată, până la 6% peste câțiva ani, fie au vorbit diverse lucruri, înainte ca discuția să eșueze în atacuri pe seama asocierii unora dintre participanți cu turnători la Securitate.

În dezbaterea menționată, concentrată pe problema învățământului timpuriu, participanții au afirmat repetat că una dintre principalele probleme ale educației este faptul că există prevederi legale importante care nu sunt aplicate în realitate.

Dar, la final, discuția s-a mutat spre banii care trebuie alocați de la buget pentru educație, anul viitor. În condițiile în care Legea Educației prevede 6% din PIB pentru educație și 2% pentru cercetare, doar reprezentantul UDMR, Ödön Szabó, a susținut respectarea acestei prevederi legale.

Reprezentantul PNL, Sorin Câmpeanu, dar și cel al USR, Corina Atanasiu, au vorbit despre o creștere treptată a alocărilor, cu un orizont de câțiva ani, aceasta din urmă insistând pe nevoia de atragere de fonduri europene. Cătălin Avramescu de la PMP a vorbit despre alte probleme – manelizarea culturală, lipsurile economiei reale și impactul lor asupra alocărilor – iar Adrian Dobre de la Pro România a vorbit despre investiții în infrastructură pentru educația timpurie (tema-cadru a dezbaterii de azi).

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDNA lovește la vârful SRI. Maior și Coldea, cercetați penal. Dovada că Realitatea PLUS luptă pentru ADEVĂR
Articolul următorOra 18:00 – Culisele statului paralel. Dezvăluire bombă despre intervenția lui Victor Ponta în dosarul Lukoil