Ministrul Mediului anunță că a propus un concurs internațional pentru găsirea unor soluții de amenajare a plajelor de pe litoral. Tanczos Barna a precizat că în aprilie va fi anunțată o licitație internațională în acest sens.

 „Argumentul pentru acele lucrări este prevenirea eroziunii costiere, nu este o lucrare neapărat pentru turism ci a fost proiectată a ţine piept eroziunii pentru următorii 30 de ani. În această perioadă, plaja se va subţia încet încet şi probabil peste 40 sau 50 de ani va fi nevoie de o nouă lucrare”, a spus ministrul Mediului la Prima News.

Ministrul a declarat că acel nisip din plajele lărgite respectă „condiţiile de recepţie tehnică şi de calitate a lucrării pe contractul respectiv de finanţare”.

„Ce putem face noi acum este să gândim o amenajare a acestor plaje, pentru următorii 30 sau 40 de ani, un PUZ care să însemne amenajarea acestor plaje din punct de vedere al infrastructurii. Este nevoie de o concepţie integrată din partea autorităţii locale în primul rând. (..) Noi punem la dispoziţie suprafaţa, ei să spună: aici e zona pentru familişti, aici e zona pentru concerte”, a menționat Barna Tánczos.

.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinistrul Cseke Attila: construim peste 3.000 km de trasee cicloturistice în 14 județe ale țării
Articolul următorSe pregătesc remanieri în Guvern – Negocieri dure – Ce li se reproșează miniștrilor