Senatul a adoptat luni, în calitate de prim for sesizat, o iniţiativă legislativă a UDMR care defineşte clar şi categorizează drumurile pentru ciclism. Liderul senatorilor UDMR Turos Lóránd a afirmat că proiectul de lege introduce o nouă noţiune în sistemul juridic din România, astfel va fi posibilă construirea unor drumuri între două localităţi, independente de drumurile publice. Astfel este introdusă noţiunea de drum de ciclism, în locul pistei de bicicletă.

Propunerea legislativă a fost elaborată de ministrul Mediului Tánczos Barna, viceliderul senatorilor UDMR Fejér László Ödön, viceliderul deputaţilor UDMR Benedek Zakariás şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna Jakab Barna, arată un comunicat de presă al Uniunii, citat de news.ro.

Senatorul de Covasna, membru în comisia pentru transport Fejér László-Ödön a afirmat, în plenul de luni, că în urma acestor reglementări, instituţiile  locale, judeţene şi naţionale vor putea construi drumuri pentru ciclişti, care sunt importante atât din punctul de vedere al protejării mediului, cât şi pentru o circulaţie sănătoasă şi sigură.

Proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor şi va intra în vigoare după promulgarea de către şeful statului şi publicarea în Monitorul Oficial.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentOra 18:00 – Mafia gunoaielor, pe făraș! Martor protejat din ROMPREST, dezvăluiri fără precedent. Clotilde Armand, armă de șantaj împotriva angajaților
Articolul următorPreședintele Iohannis: Între România şi Israel există relaţii privilegiate, cu caracter strategic