Sănătatea şi siguranţa oamenilor este, în continuare, pe primul loc, dar este inacceptabil ca Guvernul să ocolească Parlamentul cu o decizie prin care restricţionează drepturile fundamentale ale cetăţenilor, afirmă liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Într-un comunicat transmis joi AGERPRES, acesta menţionează că “există şi o decizie a Curţii Constituţionale în acest sens, legată de decretul prezidenţial prin care se stabilea situaţia de urgenţă”.

Cu această atitudine, adaugă senatorul UDMR, ‘Guvernul ar putea prelungi de la o lună la alta această situaţie, care conferă Executivului mai multă putere decât cea stabilită prin lege”.

“În Birourile permanente reunite a Parlamentului, UDMR a susţinut acest punct de vedere: Parlamentul trebuie să dea un vot privind decizia Guvernului, care trebuie modificat unde este necesar”, a spus Cseke Attila.

El a evidenţiat că “nu se justifică prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României şi nu se justifică faptul că activitatea spitalicească este restrânsă astfel încât cetăţenii nu pot accesa sistemul sanitar şi nu pot beneficia de tratamentele de care au nevoie”, arată sursa citată.

În opinia senatorului, Guvernul ar trebui să elaboreze un plan previzibil, cu măsuri de relaxare treptate.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 5. Imunizare politică pe model american
Articolul următorKelemen Hunor: Sunt convins că Guvernul dorește să împingă alegerile până în primăvara anului viitor fiindcă îi convine