România are o lipsă de viziune în ceea ce privește domeniile prioritare de dezvoltare ale țării, fiind nevoie de un consens economic și politic care să promoveze măsuri de flexibilizare și dezvoltare a pieței muncii în concordanță cu un sistem educațional funcțional, spune Kelemen Hunor, conform Mediafax.

„Avem o lipsă de viziune în ceea ce privește domeniile prioritare de dezvoltare ale țării. Acomodarea la situații pe termen scurt nu dă rezultate pe termen mediu și lung, de aceea este nevoie de viziune și strategie de dezvoltare durabilă. Trebuie avută în vedere importanța legăturii între dezvoltarea învățământului dual și a școlilor profesionale coroborată cu nevoile mediului de afaceri. Felicit inițiatorii și mă alătur demersului pentru a crea, la nivel național, un consens economic și politic care să promoveze măsuri de flexibilizare și dezvoltare a pieței muncii în concordanță cu un sistem educațional funcțional ancorat la realitățile economice”, spune Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a avut consultări cu membrii „Pactului pentru Muncă”.

Potrivit Conferației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, întâlnirea cu UDMR face parte din seria consultărilor membrilor Pactului pentru Muncă, cu reprezentanții tuturor partidelor politice pentru agrearea măsurilor propuse în cadrul proiectului „Pactul pentru Muncă” și crearea unui consens politic, pe plan național, astfel încât aceste măsuri să fie susținute, implementate și adoptate la nivel guvernamental. În săptămânile următoare sunt programate noi consultări cu partidele politice, astfel încât până la finalul lunii noiembrie, documentul să fie însușit și agreat de reprezentanții acestora, urmând a fi prezentat, ulterior, Administrației Prezidențiale.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSimona Halep s-a vindecat. Mesaj de mulțumire pentru medici
Articolul următorUDMR vrea redeschiderea școlilor: ”Decizia Guvernului este greşită, pripită, nimic nu justifică închiderea tuturor şcolilor şi claselor”