Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zakariás, a declarat că UDMR a elaborat cinci amendamente la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, dar acestea nu au fost adoptate.

„Prin urmare, instituțiile culturale din subordinea consiliilor județene vor rămâne fără resurse financiare, deoarece Guvernul a distribuit toate sumele aprobate în bugetul de stat pe 2020 numai administrațiilor locale, iar rectificarea actuală nu ține cont de această măsură pripită și aceste instituții abia au reușit să funcționeze în condiții normale în primele 4 luni ale anului”, a spus Benedek Zakariás.

Deputatul susține că suma alocată prin rectificare pentru serviciile sociale furnizate de administrațiile locale este, de asemenea, redusă substanțial, iar cele 930 de milioane de lei acordate prin rectificare nu sunt distribuite proporțional între județe.

Articolul precedentKelemen Hunor: Sunt convins că Guvernul dorește să împingă alegerile până în primăvara anului viitor fiindcă îi convine
Articolul următor100% TU DECIZI! Tudorel Toader, procuror comunist, apoi ministrul lui Dragnea care a “executat-o” pe Kovesi la comandă