Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat miercuri că la nivelul ministerului sunt identificate trei domenii – drumuri de interes local, apă şi canalizare şi accesul populaţiei la sistemul de gaze – care urma să fie incluse în Programul Naţional de Investiţii în Infrastructura Locală anunţat de premier.

“Sunt trei domenii care sunt identificate la nivelul ministerului şi despre care discutăm, dar care trebuie corelate cu programele de finanţare pe fonduri europene, inclusiv pe PNRR. Este vorba în primul rând de drumuri de interes local, unde există şi foarte multe proiecte întocmite chiar şi cu documentaţie tehnică, o parte dintre ele; de asemenea, pe apă şi canalizare, unde, deşi şi în PNRR vom avea, România, fonduri, ele trebuie suplimentate din fonduri naţionale; nu în ultimul rând, introducerea gazului şi accesul populaţiei la sistemul de gaze, unde, la fel, nu o să avem mai mult ca sigur finanţare europeană. Deci, acestea sunt cele trei mari domenii care trebuie, din punctul nostru de vedere, finanţate şi pentru care vom creiona un program de investiţii”, a afirmat Cseke Attila într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentA fost constituită Alianța Vestului pentru Sănătate Publică
Articolul următorRăsturnare de situație în criza gunoaielor din Sectorul 1! Finanțele au sesizat Parchetul General – bunurile lui Bogdan Adimi, puse sub SECHESTRU