Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat miercuri, la un post tv, că „stăm prost” la nivel de infrastructură antepreșcolară și, tocmai de aceea, a demarat un program de construcție de creșe. Ministerul anticipează că vara aceasta, cel mai târziu la mijlocul lunii august, vor pleca primele aprobări de construcții de creșe. Banii vor veni din bugetul de stat, dar și din PNRR.

„N-aș putea spune câte ne lipsesc, asta va veni din numărul de solicitări. Datele oficiale ne arată că stăm prost, nu pot spune altfel, la nivel de infrastructură antepreșcolară. Așa că, la început de mandat, am vorbit despre acest subiect, în martie am prezentat conceptul programului de contrucție de creșe mici, mijlocii și mari, cu 50, 70 și 110 locuri, în funcție de localitate.

Și cred că am avansat bine. În 7 – 10 zile vom avea studiile de fezabilitate pe aceste proiecte tip. De atunci putem în 3 – 4 săptămâni să avem aprobările din punct de vedere tehnic și economic la comisiile de specialitate, la Compania Națională de Investiții și la Ministerul Dezvotării.

Preconizăm că vara aceasta, cel târziu la mijlocul lunii august, vor pleca primele aprobări a zeci de construcții de creșe în toată țara. Ne dorim și o acoperire teritorială, că nevoia e evidentă în toată țara, mai ales în zona urbană, în marile muncipii, chiar și în comune. Dar în primă fază ne vom axa pe partea urbană. Vom porni pe finanțare națională, avem în bugetul Ministerului, dar avem o componentă și pe PNRR, ca să mai atragem niște fonduri”, a declarat ministrul Cseke Attila, pentru B1 TV.

Ministrul a mai precizat că vom avea 130 – 140 de creșe construite cu banii din PNRR, dar ei își doresc mai multe.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSONDAJ EXCLUSIV: Câți români sunt mulțumiți de slujbă – Cât de greu este să găsești un loc de muncă în România
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Cât de respectați mai sunt oamenii legii din România