Anul 2021 trebuie să fie anul investiţiilor pentru sectorul de mediu, ape şi păduri, iar o prioritate fundamentală este închiderea celor 20 de proceduri de infringement deschise de Comisia Europeană, afirmă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

Acesta a convocat marţi dimineaţa Şedinţa de Colegiu a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, care reuneşte demnitarii şi directorii din minister, precum şi conducerea instituţiilor care funcţionează în subordinea MMAP.

În cadrul discuţiilor, au fost analizate problemele la zi la nivelului sectorului, pe fiecare domeniu în parte. În plus, participanţii i-au prezentat noului ministru priorităţile structurilor pentru anul 2021, informează Ministerul Mediului pe Facebook.

“Avem o sarcină dificilă în anul care urmează, există multe restanţe şi aşteptările populaţiei sunt foarte mari, de aceea mă bazez pe fiecare dintre dumneavoastră să reuşim să ne ridicăm la nivelul acestor aşteptări. Din păcate, există nu mai puţin de 20 de proceduri de infringement iniţiate de Comisia Europeană împotriva României, aflate în diverse faze, în legătură cu care avem obligaţia să luăm toate măsurile posibile pentru a le închide. Este o prioritate fundamentală la care trebuie să lucrăm toţi, fără excepţie. În plus, anul 2021 trebuie să fie şi anul investiţiilor pentru sectorul de mediu, ape şi păduri. Trebuie să actualizăm şi să prioritizăm rapid lista de investiţii, iar prioritate vor avea, bineînţeles, proiectele care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea poluării aerului, apei şi solului, managementul eficient al deşeurilor şi combaterea tăierilor ilegale de arbori”, a spus Barna Tanczos.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentNoul ministru al sportului: „Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție”
Articolul următorGuvernul Cîțu se reunește astăzi pentru o ședință de importanță capitală