Președintele UDMR critică Guvernul Orban pentru lipsa de dialog cu Parlamentul în perioada stării de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Kelemen Hunor spune că „Guvernul are impresia că le știe pe toate” dar că „Parlamentul nu poate fi pus în paranteze” în timpul stării de urgență.

Pe de altă parte, președintele UDMR consideră că autoritățile gestionează în mare parte destul de bine epidemia de coronavirus, dar crede că unele Ordonanțe de Urgență trebuie modificate numaidecât în Parlament.

„La modul general, multe lucruri funcționează, multe lucruri merg bine, mai ales la nivelul Armatei, structurilor MAI și autorităților locale (…), dar OUG-urile care au fost luate, marea majoritate a lor nu sunt în regulă. Ordonanțele de Urgență date de Guvern, care reglementează legi organice nu sunt în regulă. Nu există un dialog între Guvern și Parlament și Guvernul are impresia că le știe pe toate. De aceea, noi am inițiat și spunem aproape în fiecare zi: oameni buni, discutați și cu Parlamentul, starea de urgență nu înseamnă că Parlamentul nu lucrează”, a declarat, sâmbătă, liderul UDMR, la RFI.

„Parlamentul nu poate fi pus în paranteză și de aceea criticăm noi aceste Ordonanțe de Urgență, fiindcă reglementează legi organice și nu există nici cea mai mică intenție de a discuta cu Parlamentul. După aceea, dacă Parlamentul intervine, când discută în comisii și în plen și modifică aceste Ordonanțe de Urgență, atunci Guvernul se supără, se supără absolut degeaba”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat “puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu “Regina Achizițiilor”
Articolul următorKelemen Hunor le recomandă parlamentarilor UDMR să voteze prelungirea stării de urgență