De mulți ani avem o problemă serioasă în privința timpului de așteptare pentru susținerea probei practice a examenului auto.

Lipsa de personal din poliție și condițiile prea puțin atractive din acest sector fac ca programarea pentru examen să depășească chiar și o jumătate de an în multe județe.

Cum MAI nu s-a obosit să facă demersurile pentru ca aceste posturi să devină atractive pentru polițiști, inițiatorii proiectului de lege despre care vorbim astăzi s-au inspirat de la țările unde examinarea la proba practică nu se face doar cu polițiști, ci și cu persoane autorizate din afara Ministerului de Interne.

Concret, deputații UDMR au inițiat și la noi un proiect care defineşte profesia de examinator autorizat, aceasta putând fi exercitată, pe lângă ofiţeri şi agenţi de poliţie, de către orice persoană care obţine o autorizaţie în acest domeniu.

În expunerea de motive se spune că ”Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu poate efectua examenele în ritmul necesar din cauza lipsei de personal, iar, astfel, candidaţii trebuie să aştepte luni de zile pentru a obţine o programare la proba practică, necesară pentru obţinerea permisului de conducere.”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentSURSE. Rareș Bogdan ar putea candida pentru Primăria Capitalei
Articolul următorBiro Rozalia, UDMR: ”Să începem să gândim împreună la redresare, restabilirea vieţii normale în Ucraina”