Autorităţile au oprit, în acest an, peste 3.000 de tone de deşeuri care urmau să intre în ţară ilegal şi au întocmit nouă dosare penale pentru transferuri ilegale de deşeuri, a anunţat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

“România nu va deveni groapa de gunoi a Europei: anul acesta au fost oprite peste 3.000 de tone de deşeuri care urmau să intre în ţară ilegal. În anul 2022 am pus în funcţiune sistemul de trasabilitate pentru transportul transfrontalier al deşeurilor şi am limitat numărul punctelor de trecere a frontierei pentru importul deşeurilor şi al mărfurilor second-hand. Doar deşeurile care aduc valoare economiei prin reciclare pot intra în ţară”, a scris, miercuri, ministrul Mediului, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a arătat, totodată, că au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 607.000 lei şi două avertismente şi au fost întocmite nouă dosare penale pentru transferuri ilegale de deşeuri.

De asemenea, prin RoAFM, a fost asigurată trasabilitatea a 6.360 de tranzacţii, asigurând reciclarea cantităţilor de deşeuri urmărite/verificate.

“Mulţumesc şi pe această cale specialiştilor de la Poliţia de Frontieră, Garda de Mediu şi AFM pentru colaborarea eficientă, iar în urma acestor acţiuni putem spune că România este cu un pas înainte şi reuşim să gândim strategic şi să planificăm, fiind pregătiţi pentru modificările ce vor surveni în momentul aderării României la spaţiul Schengen”, a menţionat Barna Tanczos.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCozmin Gușă: Coldea sună adunarea trupelor prin Nistorescu. Avem o nouă Divizie „R”, similară celei ceaușiste pentru manipularea manifestațiilor
Articolul următorOra 21.00 – Revelion inedit la Realitatea PLUS: Petrecere spectacol cu muzică și dansuri tradiționale