Viceliderul deputaţilor UDMR Benedek Zakariás, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative, a declarat că în actualul sistem juridic nu există o definiţie clară a pistelor de biciclete, astfel autorităţile locale nu pot solicita sprijin financiar naţional sau de la UE pentru extinderea acestora. Drept urmare, UDMR a depus acest proiect de lege în Parlament, informează news.ro.

Propunerea legislativă a fost elaborată de ministrul Mediului Tánczos Barna, viceliderul senatorilor UDMR Fejér László Ödön, viceliderul deputaţilor UDMR Benedek Zakariás şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna Jakab Barna, arată un comunicat de presă al UDMR, citat de NEWS.RO.

Deputatul UDMR, membru al Comisiei pentru infrastructură şi transport, a declarat în legătură cu această propunere, că din acest moment, pistele de biciclete vor fi clasificate în trei categorii, la fel precum drumurile publice: de interes local, judeţean şi naţional. Astfel, drumurile de ciclism de interes naţional ar fi în proprietatea statului, cele de interes judeţean în proprietatea Consiliului Judeţean, iar cele de interes local în proprietatea primăriilor.

Viceliderul grupului parlamentar al grupului UDMR din Camera Deputaţilor a subliniat faptul că, această propunere legislativă introduce un nou concept în sistemul juridic din România, mai exact termenul de drum pentru ciclişti în loc de pistă, destinat persoanelor care circulă cu bicicleta, mai transmite sursa citată.

Viceliderul senatorilor UDMR Fejér László Ödön a explicat că datorită noilor prevederi autorităţile locale, judeţene şi instituţiile naţionale vor putea construi mai uşor drumuri pentru ciclişti, care sunt importante atât din punct de vedere al protejării mediului, cât şi pentru că oferă posibilitatea unei circulaţii sănătoase şi sigure. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18.00 – RADIOGRAFIA premierilor din România – Ce a făcut Nicolae Văcăroiu în mandatul său
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Guvernarea Văcăroiu, cea care a sărăcit românii și a făcut primii milionari