Un proiect legislativ pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale în 27 septembrie a fost depus, luni, de UDMR, a anunțat liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

Cseke Attila susține că, având în vedere situația actuală, este nevoie de un consens larg în ceea ce privește data alegerilor locale.

„Din poziționările forțelor politice parlamentare s-a degajat o propunere privind data de 27 septembrie. Așteptăm susținerea partidelor parlamentare pentru proiectul de lege depus de UDMR”, a arătat senatorul Uniunii.

UDMR cere ca Parlamentul să dezbată în regim de urgență propunerea, ținând cont că Guvernul ar avea la dispoziție 5 zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a stabili calendarul, cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării alegerilor locale.

Proiectul legislativ urmează să fie supus votului în ambele Camere ale Parlamentului și poate intra în vigoare după un vot favorabil și promulgarea de către șeful statului, până la 15 iulie.

Alegerile locale au fost amânate din cauza epidemiei de COVID-19 după ce Parlamentul a votat pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie.

Articolul precedentPrimarul Antal Árpád dezaprobă pensile speciale: „Într-o țară normală fiecare cetățean ar trebui să-și poată calcula singur pensia stând în fața calculatorului”
Articolul următor100% TU DECIZI! Păpușarul Daniel Chițoiu și ițele economice. Familie ucisă, de Crăciun, în accident