Preşedintele organizaţiei de femei a UDMR, deputatul Biro Rozalia, a declarat luni că peste 950 de membre ale acestei formaţiuni vor intra în competiţia electorală în cadrul alegerilor locale din septembrie, 12 dintre ele urmând să candideze pentru funcţia de primar.

“Avem foarte multe femei cu vastă experienţă în dezvoltarea comunităţii, cu o bogată experienţă în ceea ce priveşte dialogul cu membrii comunităţii şi avem specialişti foarte buni nu numai în învăţământ, cultură sau social, dar şi în domeniul economic”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Biro Rozalia, potrivit agerpres.ro.

Aceasta a precizat că se constată o creştere a reprezentativităţii femeilor în structurile alese.

Astfel, în ultimele două mandate, respectiv 2012-2016 şi 2016-2020, organizaţia de femei din UDMR a obţinut şase, respectiv şapte mandate de primar, iar în prezent are 12 candidate la această funcţie.

De asemenea, în mandatul 2012-2016 femeile din UDMR au câştigat 248 de posturi în consiliile locale, iar în mandatul următor 264 de mandate, pentru alegerile din septembrie urmând să intre în competiţie 911 candidate, din care 310 pe locuri eligibile, a precizat deputatul Biro Rozalia.

La consilieri judeţeni, femeile UDMR au avut 11, respectiv opt posturi, iar în acest an sunt 34 de candidate.

“Faptul că avem 911 femei candidate pentru posturile de consilieri locali înseamnă o creştere importantă. Judeţele care au o pondere mai mare a femeilor în posturi eligibile sunt Alba, Baia Mare, Timiş şi Bihor. Aşa cum doamnele politicieni şi-au câştigat, prin efort şi muncă, recunoaşterea comunităţii, sperăm ca şi noile candidate, prin dialog eficient cu membrii comunităţii, să le câştige încrederea şi să aibă succes în alegeri, pentru că în focusul activităţii noastre este omul”, a precizat Biro.

Organizaţia de femei a UDMR funcţionează de şase ani, activează în 23 de judeţe şi are peste 200 de organizaţii locale.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Mihai Sandu Niță, mandat de 8 luni plin de scandaluri. Clanurile care au capturat PSD Ilfov
Articolul următorMinistrul Sănătății e optimist: O să avem un platou, urmat de o scădere